img_ucef_header

UCEF osallistui eucenin 54. vuosittaiseen konferenssiin 29.-31.5.2024 (Cork, Irlanti)

Tämäkertaisen konferenssin teemana oli ”Yliopiston elinikäinen oppiminen johtaa positiivisiin muutoksiin haastavina aikoina”. Konferenssi järjestettiin 29. – 31. toukokuuta 2024. Konferenssi oli osa Global Lifelong Learning Week -tapahtumaa Corkissa, Irlannissa 27. – 31. toukokuuta 2024.

Yliopistojen aikuiskoulutusverkoston UCEF jäseniä ensimmäisen päivän eucen konferenssissa Corkissa 🇮🇪 On aina ilo tavata tätä porukkaa. Kaikki kovan luokan ammattilaisia. Anne Gustafsson-Pesonen, Hanna-Riikka Myllymäki, Antti Laitinen, Sanna Iskanius, Päivi Kananen, Elina Hirvonen, Muru Linjala, Minna Kallinen-Kuisma ja monet muut, jotka eivät nyt olleet mukana, mutta tekevät kovasti töitä aikuiskoulutuksen ja jatkuvan oppimisen hyväksi Suomessa.

Päivien aikana pidettiin myös eucenin kansallinen elinikäisen oppimisen jäsenkokous, jossa sain olla mukana. Sovimme mm., että pidämme säännöllisemmin, 2-3 kertaa vuodessa, online-kokouksia, joihin jokainen voi tuoda omia haasteitaan, joita sitten yhdessä ratkaistaan. Huomasimmehan, että sekä haasteet että mahdollisuudet näyttävät olevan yhä enemmän yhteisiä. Puheenjohtajuus voisi olla myös kiertävä. Kesälomien jälkeen kaikkia jäseniä tullaan syksyn aikana haastattelemaan (haastattelijana Monica Bravo-Granström) pienistä opintokokonaiuuksista ja missä niiden kehittämisessä mennään sillä hetkellä.

Erittäin voimaannuttavat päivät hyvien kollegoiden seurassa Euroopasta, USA:sta ja Kanadasta.

Laitapa muistiin seuraavan eucen seminaarin päivämäärät 14.-15.11.2024, Barcelona, Espanja. Aiheena Green Transition-Green Skills.

Seuraavan eli järjestyksessään 55. Eucen-konferenssi on 4.- 6.6.2025 Lille, Ranska. Pääaiheet: elinikäisen oppimisen ekosysteemit, strategia ja johtajuus ULL:ssa sekä joustavat oppimispolut. Lisätietoja: eucen2025@univ-lille.fr

1.6.2024 Cork